750 grammes
Tous nos blogs cuisine Editer l'article Suivre ce blog Administration + Créer mon blog

Η κουζίνα μου

melissa & honey

Τάρτα με καρύδια

Τάρτα με καρύδια

Με αυτήν την τάρτα τιμούμε τα καρύδια και το χωριού του πεθερό μου, τα Σοφιανά Κορινθίας"!!! Είναι ένα πολύ όμορφο χωριουδάκι που μας αρέσει να πηγαίνουμε τα σαββατοκύριακα για να ξεκουραστούμε και να απολαύσουμε τη φύση.

Η τάρτα καρυδιού είναι μία πολύ πλούση και λαχταριστή τάρτα. Όπως βλέπετε μου αρέσει πολύ να φτιάχνω τάρτες, είναι για εμένα ένα ατελείωτο παιχνίδι. Η γεύση από τις τάρτες μπορούν να φαντάζουν ατελείωτες, να είναι αλμυρές, γλυκές είναι πάντα νόστιμες! 

 

Υλικά για την Tάρτα Καρυδιού, για μια τάρτα 22 εκ. (έκανα διπλάσια δώσεις για να κάνω δύο τάρτες)

ζύμη τάρτας, Pate sucree (θα βρείτε η συνταγή στο blog)

250 γραμ. καρύδια

80 γραμ. ζάχαρη

200 ML κρέμα γάλακτος

αυγά

40 γραμ. βουτύρο 

1 κουτάλι της σούπας μέλι

Μερικά όμορφα καρύδια για το ντεκόρ

 

Τάρτα με καρύδια

1. Ετοιμάζουμε τη ζύμη  τάρτας με τη συνταγή στο blog, "ζύμη τάρτας, Pate sucree", δεν ψήνουμε τη ζύμη και την ώρα που ξεκουράζεται στο ψυγείο, ετοιμαζόμαστε τη κρέμα καρύδια.

2. Με ένα μαχαίρι κόβουμε χοντρά τα καρύδια. Αφήνουμε στην άκρη.

3. Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το βούτυρο να λιώσει. Αφήνουμε στην άκρη. 

4. Σε ένα μπολ με το σύρμα ανακατεύουμε τα αυγά με τη ζάχαρη, προσθέτουμε τα καρύδια, το μέλι και το λιωμένο βούτυρο, ανακατεύουμε.

5. Στη συνέχεια προσθέτουμε και την κρέμα γάλακτος, ανακατεύουμε.

6. Ζεσταίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς.

7. Στο πάγκο της κουζίνας με τον πλάστη ανοίγουμε τη ζύμη τάρτας και απλώνουμε μέσα στη φόρμα της τάρτας βουτυρωμένη και αλευρωμένη, τρυπάμε τη ζύμη ελαφρά με ένα πιρούνι.

8. Ρίχνουμε μέσα στη ζύμη το χυλό με τα καρύδια. Βάζουμε από πάνω ομοιόμορφα τα καρύδια για ντεκόρ. Ψήνουμε για 40 με 45 λεπτά. 

9. Στο τέλος αφήνουμε τη τάρτα να κρυώσει και την βάζουμε πάνω στο πιάτο σερβιρίσματος.

 

Καλή απόλαυση.

Bon Appetit.

Melissa & Honey.

 

Τάρτα με καρύδια
Partager cet article
Repost0
Pour être informé des derniers articles, inscrivez vous :
Commenter cet article