Η κουζίνα μου
30 Mars 2020
Το Crème Brûlée είναι ένα από τα πιο ωραία παραδοσιακά γαλλικά επιδόρπια. Όσο θυμάμαι τρώγαμε πάντα Crème Brûlée στην οικογένειά μου.
Το λατρεύω και θα το λατρέψετε και εσείς όταν θα δείτε πόσο εύκολο είναι να το μαγειρέψετε. Είναι μία κρέμα φινετσάτη, νόστιμη και τόσο γρήγορη να την ετοιμάσετε ώστε αξίζει να την δοκιμάσετε!!
Υλικά για 4 Crème Brûlée
5 κρόκους
500 ML κρέμα γάλακτος
80 γραμ. ζάχαρη
1 στικ βανίλια
1. Ζεσταίνουμε το φούρνο στους 170 βαθμούς.
2. Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε την κρέμα (δεν θέλουμε να βράσει) μαζί με την βανίλια (στικ κομμένο στη μέση).
3. Την ώρα που περιμένουμε να ζεσταθεί η κρέμα, σε ένα μπολ χτυπάμε τους κρόκους με τη ζάχαρη.
4. Στη συνέχεια χτυπώντας, βάζουμε τη ζέστη κρέμα μέσα τους κρόκους (αυτό ήταν όλο, τελείωσε σχεδόν η συνταγή!!!!!)
5. Προσθέτουμε την κρέμα μέσα σε τέσσερα μπολάκια που πάνε στο φούρνο.
6. Βάζουμε τα τέσσερα μπολ στο ταψί του φούρνου και βάζουμε μέσα στο ταψί λίγο ζεστό νερό για να ψηθούν οι κρέμες σιγά-σιγά σε Μπεν Μαρί.
7. Τα βάζουμε στο φούρνο για 40 λεπτά.
8. Όταν έχουνε ψηθεί τα βάζουμε στην άκρη να κρυώσουν.
9. Για το σερβίρισμα πασπαλίζουμε τις κρέμες με καστανή ζάχαρη και με πολύ προσοχή τα βάζουμε στο γκριλ για πέντε λεπτά, μέχρι να λιώσει η ζάχαρη και να κάνει μία ωραία καραμελωμένη κρουστά.
Καλή επιτυχία.
Bon appetit.
Melissa & Honey.